De Lichtdragers

 

Onze grootste angst is niet dat we niet goed genoeg zijn. Onze grootste angst is dat we onmetelijk krachtig zijn.

Het is ons licht, niet onze schaduw die ons het meest beangstigt.

Marianne Williamson uit ‘A return to love’

 

 

Achtergrond

Vanuit de gedachte dat wij krachtig zijn, veel krachtiger dan wij vaak denken, is ‘De Lichtdragers’ opgezet. In een wereld die roept om vrede, liefde en goede leiders, is elk sprankje licht er één. Alle positiviteit die wij kunnen verspreiden in deze wereld telt mee en is van grote waarde. De Lichtdragers wil door middel van zang en klank licht brengen in deze wereld; positieve trilling de wereld insturen om zo vrede te versterken, evenals liefde voor elkaar en de wereld om ons heen. De Lichtdragers wil bijdragen aan verbondenheid en veiligheid en een gezonde samenleving en aarde.

 

Ons licht klein laten schijnen, onze kracht beperkt inzetten, ons verstoppen omdat we bang zijn voor wie we werkelijk zijn, is een voor mij persoonlijk herkenbaar fenomeen. Want wie ben ik dat ik zal laten zien wat ik allemaal kan? Wat zullen anderen daarvan denken? Mag ik iets goed kunnen en dat ook laten zien en daarin groeien? Kan ik ontvangen dat ik iets goed kan, zelfs beter dan anderen? Vooral dat laatste is vaak een ding. Toch zijn het juist onze specifieke kwaliteiten die maken dat we met elkaar de wereld mooier kunnen maken. Als we al die bijzondere talenten en kwaliteiten bundelen, in plaats van ontkrachten, ontstaat er een wonderbaarlijk sterk geheel dat werkelijk grote dingen kan bewerkstelligen. Dat is waar ik in geloof. Dat is waarom De Lichtdragers bestaat.

 

Inhoud

Bij De Lichtdragers zingen we vaak op klanken, zonder woorden, zonder vaste melodie. Vaak wordt zo’n ‘klankenspel’ afgesloten met een kort lied dat we veel herhalen. Deze herhaling is krachtig, ook omdat we dan niet na hoeven te denken over wat we zingen. Soms wordt het zingen afgewisseld met hardop uitgesproken statements, zoals bijvoorbeeld ‘Dat er vrede zal zijn in Oekraïne’; Dat er goede leiders zullen zijn in Israël en Gaza; Dat liefde in de harten van onze leiders zal zijn’ enzovoort. 

De kwaliteit van onze zang is in geen geval van belang. Het gaat om het verspreiden van licht, om de intentie van wat we zingen.

Ons verbonden voelen met elkaar, stevig in onze schoenen staan en onszelf en elkaar waarderen in wie we zijn, is een belangrijk uitgangspunt. Hieraan besteden we bij start van elke Lichtdragersbijeenkomst nadrukkelijk aandacht. De onderwerpen die daarna voorbij komen zijn sterk wisselend. Het kan gaan over het behoud van het regenwoud in Brazilië, de oorlog in Oekraïne, een Opvanghuis dat iets nodig heeft, de criminaliteit in je woonplaats, zwerfkinderen enzovoort. Ook zingen we regelmatig voor een eigen, persoonlijk onderwerp.

 

Leiding en begeleiding

De Lichtdragers wordt geleid door mij, Petra Overeem. De meeste zangmomenten hierin worden begeleid met piano of ukelele. Ook spelen deelnemers soms mee op een handdrum of ander instrument. Regelmatig zijn er deelnemers die ons een lied aanleren of een onderwerp inbrengen om voor te zingen. Deze samenwerking is zeer waardevol.

 

Meedoen

Ben je geïnteresseerd, kom dan een keer meedoen. Meld je hiervoor aan via deze link of mail, app of bel mij. Dit in verband met het aantal zitplaatsen.
Als je besluit dat je vaker wilt komen, kun je dit aangeven en word je via mails op de hoogte gehouden van de inhoud van De Lichtdragersbijeenkomsten. 
De Lichtdragers bijwonen kost niets. Een bijdrage in de onkosten wordt wel gewaardeerd. Je consumpties betaal je zelf.  

 

Data

De Lichtdragersbijeenkomsten vinden plaats op een zaterdagmiddag van 15.00 uur tot 17.00 uur in Theater Posa (kleine zaal) Lelystad.
7 september

26 oktober

7 december

1 februari 2025

15 maart 

10 mei 

28 juni 

 

Tot slot nog deze quote: 

 

Je denkt misschien dat jouw licht klein is,

maar het kan een groot verschil maken

in de levens van andere mensen.

 

Petra Overeem

 

De flyer van De Lichtdragers kun je hier downloaden. Voor eigen gebruik of om uit te delen.

 

De Lichtdragers 7 Sept 24 Jpg
Afbeelding – 247,2 KB 11 downloads