Ik ben Petra Overeem (1971) en zingen is al heel lang mijn passie. Als zeventienjarige volgde ik een cursus 'Lichte Muziek' om ook directietechnieken onder de knie te krijgen. Deze technieken heb ik onder meer gebruikt tijdens mijn enthousiaste leiding van kinderkoor 'Little Lights' te Deventer en een plaatselijk kerkkoor.

Nadat ik het directiestokje aan de wilgen hing, zong ik jarenlang bij verschillende koren waaronder Kol-Le-Aviv (Deventer), Emmeloords Vocaal Ensemble, Cantorij Emmeloord en The Voice Company (Lelystad).
In 1995/96 heb ik een groot deel van de opleiding 'muziek in het basisonderwijs' gevolgd. Daarn
aast heb ik verschillende zangworkshops gedaan. Ook heb ik zangles gehad.

In februari 2017 heb ik het koor KOORaZON opgezet. Een koor waarbij veel en ontspannen zingen voorop staan. Ook is er veel ruimte om vrij (improviserend) te zingen. Vanaf februari 2017 tot en met juni 2018 heb ik leiding gegeven aan KOORaZON. Omdat KOORaZON zo inspirerend was en smaakte naar meer, heb ik in de loop van de tijd meerdere koren en zangactiviteiten opgezet. Elk van deze zangactiviteiten heeft een eigen specialiteit. Daarnaast staat zangplezier in alle gevallen hoog in het vaandel. 

Om nog meer te zingen en nog meer mogelijkheden te vinden om anderen de vreugde van het zingen te laten beleven, heb ik de Opleiding tot Stembevrijder gevolgd.