Ik ben Petra Overeem (1971) en zingen is al heel lang mijn passie. Als zeventienjarige volgde ik een cursus 'Lichte Muziek' om ook directietechnieken onder de knie te krijgen. Deze technieken heb ik onder meer gebruikt tijdens mijn enthousiaste leiding van kinderkoor 'Little Lights' te Deventer en een plaatselijk kerkkoor.

Nadat ik het directiestokje aan de wilgen hing, zong ik jarenlang bij verschillende koren waaronder Kol-Le-Aviv (Deventer), Emmeloords Vocaal Ensemble, Cantorij Emmeloord en The Voice Company (Lelystad). In 1995/96 heb ik een groot deel van de opleiding 'muziek in het basisonderwijs' gevolgd. Daarnaast heb ik verschillende zangworkshops gevolgd. Ook heb ik zangles gehad.

In februari 2017 heb ik het koor KOORaZON opgezet. Een koor waarbij veel en ontspannen zingen voorop staan. Ook is er veel ruimte om vrij (improviserend) te zingen. Vanaf februari 2017 tot en met juni 2018 heb ik leiding gegeven aan KOORaZON. Omdat KOORaZON zo inspirerend was en smaakte naar meer ben ik In september 2017 gestart met Zingen In Lelystad, in oktober 2017 met All for Joy in Deventer, in januari 2019 met overdagkoor Joy en in mei 2019 met De Vrije Vogels in Bussum. Zingen blijft voor mij één groot feest. Daarom start ik in juni 2019 met Vrij Uit Zingen

 

Om nog meer te zingen en nog meer mogelijkheden te vinden om anderen de vreugde van het zingen te laten beleven, ben ik in september 2018 gestart met de Opleiding tot Stembevrijder. Mocht je hierover meer willen weten, neem dan contact met me op.