Ik ben Petra Overeem (1971) en zingen is al heel lang mijn passie. Als zeventienjarige volgde ik een cursus 'Lichte Muziek' om ook directietechnieken onder de knie te krijgen. Deze technieken heb ik onder meer gebruikt tijdens mijn enthousiaste leiding van kinderkoor 'Little Lights' te Deventer en een plaatselijk kerkkoor.

Nadat ik het directiestokje aan de wilgen hing, zong ik jarenlang bij verschillende koren waaronder Kol-Le-Aviv (Deventer), Emmeloords Vocaal Ensemble, Cantorij Emmeloord en The Voice Company (Lelystad). Naast de cursus 'Lichte Muziek' heb ik verschillende zangworkshops gevolgd. Ook heb ik zangles gehad.

In februari 2017 heb ik het koor KOORaZON opgezet. Een koor waarbij veel en ontspannen zingen voorop staan. Ook is er veel ruimte om vrij (improviserend) te zingen. Vanaf februari 2017 tot en met juni 2018 heb ik leiding gegeven aan KOORaZON. In september 2017 ben ik gestart met Zingen In Lelystad, in oktober 2017 met All forJoy en in januari 2019 met overdagkoor Joy in Lelystad. 

Om nog meer te zingen en nog meer mogelijkheden te vinden om anderen de vreugde van het zingen te laten beleven, ben ik in september 2018 gestart met de Opleiding tot Stembevrijder. Binnenkort start ik met zangactiviteiten die hierop betrekking hebben. Mocht je hiervoor belangstelling hebben, laat het me dan weten.