De inloopkoren van PIO Vocaal zijn maandelijkse zangmomenten waar iedereen welkom is die van zingen houdt. Het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring hebt. Je hoeft geen noten te kunnen lezen om mee te doen. En je hoeft geen lid te worden. Of je nu één keer komt of elke maand, maakt niets uit. Je betaalt per keer dat je komt. 

De muziek die wordt gezongen komt uit alle delen van de wereld. Muziek die blij maakt, waarvan je wilt gaan dansen, waar de liefde afspat of de weemoed. Verstilde muziek, muziek met vrolijke teksten, warmte en vuur. Muziek die je laat voelen en genieten! 

De muziek is toegankelijk voor iedereen en wordt geprojecteerd op een groot scherm. Er wordt zoveel mogelijk gezongen. Natuurlijk wordt er geoefend, maar er zijn geen lange partijstudies, waarbij je op elkaar moet wachten. De nummers die al bekend zijn herhalen we regelmatig, zodat we die lekker kunnen zingen en het geheel steeds mooier kunnen maken. Daarnaast leren we ook elke keer iets nieuws. Hierbij worden alle partijen duidelijk voorgezongen (en meegespeeld) en zo vaak herhaald als nodig is. We zingen zowel eenstemmige als meerstemmige muziek, waarbij zangplezier voorop blijft staan. De muziek is niet religieus. Het kan wel zijn dat we bijvoorbeeld in de decembermaand kerstliederen zingen, omdat dit past bij de tijd van het jaar. 

Voor meer informatie over Zingen In Lelystad, klik hier. Voor meer informatie over het inloopkoor All for Joy (Deventer), klik hier