Wat prachtig waren die beelden van de zingende mensen in Italië!

En ik dacht: Wat zou het heerlijk zijn als we ook in Nederland nu samen zouden kunnen zingen, ondanks de maatregelen rondom het coronavirus!

 

Bij elkaar komen om samen in een grote groep te zingen, zit er voorlopig niet in, maar zingen is natuurlijk wel heel erg fijn! Daarom ben ik gaan zoeken naar mogelijkheden om toch samen te kunnen zingen. Helaas gaat dat niet via internet. Ik heb verschillende dingen uitgeprobeerd, maar in alle gevallen heb je een vertraging in het geluid. En dan wordt het erg lastig om samen gelijk te zingen. Dus elkaar horen via internet gaat niet.

Vervolgens heb ik gezocht naar mogelijkheden om elkaar dan toch te kunnen zien. Er zijn verschillende programma's die daarvoor te gebruiken zijn, maar of de geluidskwaliteit is echt heel erg slecht of als er meer dan 6 mensen deelnemers zijn, vallen de gezichten van alle overige deelnemers weg. Niet bruikbaar dus om plezierig met elkaar te zingen. 

Daarom ben ik op iets anders uitgekomen, namelijk via een livestream liedjes zingen en spelen op Facebook. Ook als je geen lid bent van Facebook kun je hier live naar kijken. 

 

We hebben al twee keer gezongen, namelijk op woensdag 18 en 23 maart. Video's zijn nog te bekijken op www.facebook.com/vrijuitzingen. Ook als je geen lid van Facebook bent, kun je ernaar kijken. Op woensdag 1 5 april is de volgende livestream 'Samen zingen'. Je hebt er verder niets voor nodig dan je eigen stem en een computer met geluid. Ik maak een live-video van liedjes die ik samen met een paar anderen zing. Dat kun je dus zien en horen en je kunt natuurlijk zelf thuis meezingen en via de computer berichtjes sturen. Toch samen zingen, al is het dan niet in levende lijve. Wat een heerlijk idee om te weten dat op hetzelfde moment een heleboel andere mensen ook aan het zingen zijn! 

 

Iedereen die wil, kan meekijken en thuis meezingen. De live video vind je op genoemde data vanaf 20.00 uur tot ongeveer 21.30 uur op https://www.facebook.com/Vrijuitzingen/. Heb je zoiets nog nooit gedaan? Het is heel eenvoudig.  Je kunt vanaf 19.55 uur naar de video gaan. Je drukt op het rode vakje waarin ‘live’ staat. Daarna nog een keer op het rode vakje met ‘live’ erop in de video en je kunt meezingen en meeluisteren. Let op! Het rode vakje met 'live' zie je pas kort voordat het begint, namelijk om ongeveer 19.55 uur. Dus even wachten als je er al vroeger bent. Om 20.00 uur geven we eerst een groot applaus voor alle zorgmedewerkers. Leuk om dat alvast mee te doen, mee te bewegen en geluid te maken en je stem op te warmen en zo de zorgmedewerkers een grote blijk van waardering te geven. 

 

De nummers die we gaan zingen zullen vooral bestaan uit canons en eenvoudige korte nummers van over de hele wereld die je snel mee kunt zingen. Soms zullen we een pop nummer zingen. Wil je de teksten hebben dan kun je deze vanaf 2 dagen van tevoren gratis downloaden. Zie onderaan deze pagina die bestanden.

 

Handig om deze van tevoren uit te printen, zodat je makkelijk mee kunt kijken en zingen op het moment zelf. Je hoeft je natuurlijk nergens voor aan te melden, je kunt gewoon thuis meedoen.

 

De livestream van vrijdag 3 april is verplaatst naar woensdag 15 april. Houd deze website in de gaten voor informatie over volgende livestreams 'Samen zingen'.

 

Veel zangplezier!

 

Weet je niet hoe het werkt, neem dan contact met me op of download de uitleg via www.piovocaal.nl/contact.

 

 

 

 

 

Wist je dat zingen niet alleen fijn is, maar ook heel gezond?

  • Zingen ontspant en geeft energie.
  • Zingen geeft een geluksgevoel.
  • Zingen vermindert stress en angst.
  • Zingen heeft een positieve invloed op je concentratievermogen.

Zingen is dus voor iedereen gezond. Of je lekker in je vel zit, moe bent of lachend door het leven gaat, zingen is goed voor je.

 

 

 

1 April Zingen
PDF – 589.6 KB 50 downloads
23 Maart Zingen
PDF – 509.2 KB 3 downloads
18 Maart Zingen
PDF – 405.6 KB 10 downloads
Hoe Kijk Ik Mee Met De Live Video Vrijuit Samen Zingen
PDF – 309.4 KB 11 downloads