Wat prachtig waren die beelden van de zingende mensen in Italië!

En ik dacht: Wat zou het heerlijk zijn als we ook in Nederland nu samen zouden kunnen zingen, ondanks de maatregelen rondom het coronavirus!

 

Bij elkaar komen om samen in een grote groep te zingen, zit er voorlopig niet in, maar zingen is natuurlijk wel heel erg fijn! Daarom ben ik gaan zoeken naar mogelijkheden om toch samen te kunnen zingen. Helaas gaat dat niet via internet, omdat er altijd vertraging in het geluid zit. Dus elkaar horen via internet gaat niet. Daarom ben ik op iets anders uitgekomen, namelijk via een livestream liedjes zingen en spelen op Facebook. Ook als je geen lid bent van Facebook kun je hier live naar kijken. 

 

We hebben al verschillende keren gezongen. De video's van de laatste 3 x zijn nog te bekijken op www.facebook.com/vrijuitzingen. Ook als je geen lid van Facebook bent, kun je ernaar kijken. Op woensdag 27 mei is de volgende (en laatste) livestream 'Samen zingen'. Je hebt er verder niets voor nodig dan je eigen stem en een computer met geluid. Ik maak een live-video van liedjes die ik samen met een paar anderen zing. Dat kun je dus zien en horen en je kunt natuurlijk zelf thuis meezingen en via de computer berichtjes sturen. Toch samen zingen, al is het dan niet in levende lijve. Wat een heerlijk idee om te weten dat op hetzelfde moment een heleboel andere mensen ook aan het zingen zijn! 

 

Iedereen die wil, kan meekijken en thuis meezingen. De live video vind je op genoemde data vanaf 19.55 uur tot ongeveer 21.00 uur op https://www.facebook.com/Vrijuitzingen/. Heb je zoiets nog nooit gedaan? Het is heel eenvoudig.  Je kunt vanaf 19.55 uur naar de video gaan. Je drukt op het rode vakje waarin ‘live’ staat. Daarna nog een keer op het rode vakje met ‘live’ erop in de video en je kunt meezingen en meeluisteren. Let op! Het rode vakje met 'live' zie je pas kort voordat het begint, namelijk om ongeveer 19.55 uur. Dus even wachten als je er al vroeger bent. Om 20.00 uur start het zingen. Mocht je verbinding soms slecht zijn, log dan even opnieuw in. Meestal gaat het dan beter. 

De nummers die we gaan zingen zullen vooral bestaan uit canons en eenvoudige korte (meestal) meerstemmige nummers van over de hele wereld die je snel mee kunt zingen. Soms zullen we een pop nummer zingen. Wil je de teksten hebben dan kun je deze vanaf 2 dagen van tevoren gratis downloaden. Zie onderaan deze pagina die bestanden. Handig om deze van tevoren uit te printen, zodat je makkelijk mee kunt kijken en zingen op het moment zelf.

 

Je hoeft je natuurlijk nergens voor aan te melden, je kunt gewoon thuis meedoen.

Ook achteraf kun je de video nog bekijken en heerlijk meezingen. Zie de links hieronder of kijk zelf op www.facebook.com/vrijuitzingen.

 

Vanaf juni 2020 kun je tegen betaling thuis meedoen via Zoom met Zingen In Lelystad 1 x per maand op zaterdagmorgen en Vrij Uit Zingen 1 x per maand op maandagavond. 

Meer info daarover volgt op die pagina's z.s.m. 

 

Veel zangplezier!

 

Weet je niet hoe het werkt, neem dan contact met me op of download hier de uitleg.

 

 

 

 

 

 

 

Wist je dat zingen niet alleen fijn is, maar ook heel gezond?

  • Zingen ontspant en geeft energie.
  • Zingen geeft een geluksgevoel.
  • Zingen vermindert stress en angst.
  • Zingen heeft een positieve invloed op je concentratievermogen.

Zingen is dus voor iedereen gezond. Of je lekker in je vel zit, moe bent of lachend door het leven gaat, zingen is goed voor je.

 

 

 

27 Mei Teksten Sz
PDF – 500.3 KB 25 downloads
13 Mei Teksten Sz
PDF – 644.9 KB 48 downloads
29 April Samen Zingen Teksten
PDF – 490.4 KB 64 downloads
Hoe Kijk Ik Mee Met De Live Video Vrijuit Samen Zingen
PDF – 309.4 KB 71 downloads

Link naar de video van 28 mei: https://www.facebook.com/Vrijuitzingen/videos/252177606035004/

 

Link naar de video van 13 mei: https://www.facebook.com/Vrijuitzingen/videos/730261574379865/

 

Link naar deel 1 van de video van 29 april: https://www.facebook.com/Vrijuitzingen/videos/231539121504526/ 

Link naar deel 2 van de video van 29 april: https://www.facebook.com/Vrijuitzingen/videos/2879506028812795/. 

(Er was een internetstoring, vandaar de 2 delen van 29 april.)