Positief

Verbindend

Krachtig

Licht

Ontspannen

Samen

 

Hoe meer verbondenheid, hoe meer begrip. Hoe meer begrip, hoe meer acceptatie. Hoe meer acceptatie, hoe meer vrede.

 

Songs of Light

 

Be the light you wish to see on earth!

 

Een tijdje geleden werd ik geraakt door een berichtje dat ik van iemand kreeg. Een link naar een filmpje van een flashmob in Gouda. Ik zag beelden voorbij komen van musicerende en zingende mensen op de markt in Gouda die met elkaar Dona nobis pacem (geef ons vrede) zongen. Het ontroerde en raakte me. En een diep verlangen naar samen zingen, samen op de bres staan, een (liefdevolle) vuist maken voor vrede, borrelde in mij op. Hoe krachtig was dat moment op die markt in Gouda! Hoe verbindend! Dat is wat we nodig hebben, wat deze wereld nodig heeft. Positieve kracht, verbondenheid tussen mensen en volkeren. Hoe meer verbondenheid, hoe meer begrip. Hoe meer begrip, hoe meer acceptatie. Hoe meer acceptatie, hoe meer vrede. Songs of Light wil daar nadrukkelijk aan bijdragen. 

Een warm zangmoment, bedoeld om iets positiefs en krachtigs te verspreiden, de wereld in te zingen. Zo samen zingen is een waardevol, verbindend moment waarin krachten worden gebundeld en de wereld weer een klein beetje mooier wordt. 

De liederen die bij Songs of Light worden gezongen gaan vooral over licht, vrede en liefde. Het zijn korte, eenvoudige liederen. Eenvoud is kracht, ook als je samen zingt. Door de eenvoud kun je lekker in een nummer zakken, want over de noten hoef je je dan niet druk te maken. Zo ontstaat er ruimte om ontspannen mee te doen en te genieten van het plezier van samen zingen. De liederen worden vaak eenstemmig aangeleerd, maar we zingen ook canons en liederen met eenvoudige meerstemmigheid. Het zingen wordt begeleid op de piano of ukelele. 

Songs of Light is een inloopzanggroep. Of je nu een keer komt of vaker, dat maakt niet uit. Je kunt altijd zo 'inhaken' en meezingen. 

 

Maandag 9 januari 2023
Bij mij thuis in Lelystad
19.00 uur tot 20.45 uur
Maximaal 17 personen
De toegang is gratis, evenals koffie en thee. 
De tijdsindeling is als volgt:
19.00 uur koffie/ thee (Het wordt gewaardeerd als je er om 19.00 uur bent, om zo vooraf elkaar al te ontmoeten!)
19.15 uur tot +/- 20.45 uur zingen 
Aanmelden is nodig i.v.m. het beperkte aantal plaatsen. Belangstelling? Neem even contact op of vul het aanmeldingsformulier in.

Hieronder een fragment van een song gezongen tijdens Songs of Light.