'Muziek en ritme vinden hun weg tot in de geheime plaatsen van de ziel.' - Plato

 

Vrij Uit Zangavonden zijn avonden waar er alle ruimte is om veel en ontspannen te zingen. Geen lange repetities, geen ingewikkelde partijen aanleren, maar eenvoudige melodieën die snel meegezongen kunnen worden. De teksten die we zingen zijn voor het merendeel Engelstalig, maar we zingen ook in andere talen. De muziek bestaat uit eenvoudige, korte nummers met teksten die het hart kunnen raken.  Er wordt veel herhaald bij de Vrij Uit Zangavonden. Door de eenvoud en de herhaling ontstaat als vanzelf ruimte voor spontane meerstemmigheid. Zingen vanuit je hart, vanuit wie je bent, geeft een extra dimensie aan het zingen. De Vrij Uit Zangavonden zijn een warm zangmoment. Het zingen wordt begeleid op de piano.

Vrij Uit Zangavonden vinden 1 x per maand plaats van 20.00 uur tot 21.45 uur op maandagavond. Er is een korte pauze waarin je wat te drinken kunt kopen en kunt praten met andere aanwezigen. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Je hoeft geen lid te worden om mee te kunnen doen. Vrij Uit Zangavonden kosten maar 5 euro per keer en vinden plaats in Theater Posa, Kempenaar 01-10 Lelystad. Vanaf 19.45 uur is de zaal open. Betalen met pin is mogelijk.  Heb je nog vragen, dan kun je natuurlijk contact opnemen.

 

Wist je trouwens dat als mensen samen zingen, hun hartslag synchroon gaat lopen? 

 

Data 2020

Alle zangactiviteiten zijn tot  1  juni geannuleerd in verband met het coronavirus. Zodra er over 22 juni iets bekend is, zal daarover op deze website worden geïnformeerd.

Je kunt wel meekijken en zingen op dinsdag 6 april van 11.00 tot 11.40 uur online via 'Zoom' of livestream op Facebook.  Zoom is een online programma waarmee je andere deelnemers kunt zien en horen. Samen zingen gaat dan nog steeds niet, omdat er vertraging in het geluid zit, maar elkaar zien zingen is ook al zo fijn! Ondanks dat je elkaar niet hoort, zing je toch samen!

Je ziet en hoort mij (en wellicht wat andere zangers) en tussen het zingen door kunnen we gewoon met elkaar praten. Je hebt daarvoor een computer nodig met een camera erin. Of een tablet of telefoon. De geluidskwaliteit van een telefoon of tablet kan minder zijn. Het is aan te bevelen om een koptelefoon te gebruiken. 

Spannend, zoom? Ja, dat vond ik ook de eerste keer. Maar het valt reuzemee. Als je via de computer meedoet heb je verder niets nodig. Als je via een tablet of telefoon meedoet is het nodig de zoom app te downloaden. Als je belangstelling hebt, stuur me dan een mail (info@piovocaal.nl), dan krijg je alle informatie die je nodig hebt om dinsdag mee te kunnen doen. Liever geen zoom? Dan kun je dinsdag meekijken via de livestream op www.facebook.com/vrijuitzingen. Bij 'contact' vind je een document met uitleg. 

 

22 juni ???

 

 

 

Luisterfragment van een Vrij Uit Zangavond.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.