'Muziek en ritme vinden hun weg tot in de geheime plaatsen van de ziel.' - Plato

 

Vrij Uit Zangavonden zijn avonden waar er alle ruimte is om veel en ontspannen te zingen. Geen lange repetities, geen ingewikkelde partijen aanleren, maar eenvoudige melodieën die snel meegezongen kunnen worden. De teksten die we zingen zijn voor het merendeel Engelstalig, maar we zingen ook in andere talen. De muziek bestaat uit eenvoudige, korte nummers met teksten die het hart kunnen raken.  Er wordt veel herhaald bij de Vrij Uit Zangavonden. Door de eenvoud en de herhaling ontstaat als vanzelf ruimte voor spontane meerstemmigheid. Zingen vanuit je hart, vanuit wie je bent, geeft een extra dimensie aan het zingen. De Vrij Uit Zangavonden zijn een warm zangmoment. Het zingen wordt begeleid op de piano.

Vrij Uit Zingen vindt 1 x per maand plaats van 20.00 uur tot 21.45 uur op maandagavond. Er is een korte pauze waarin je wat te drinken kunt kopen en kunt praten met andere aanwezigen. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Je hoeft geen lid te worden om mee te kunnen doen. Vrij Uit Zingen kost maar 5 euro per keer en vindt plaats in Theater Posa, Kempenaar 01-10 Lelystad. Vanaf 19.45 uur is de zaal open. Betalen met pin is mogelijk.  Heb je nog vragen, dan kun je natuurlijk contact opnemen. 

 

Wil je meedoen, maar kun je niet komen, dan is het mogelijk om thuis mee te doen via Zoom. Je betaalt dan de helft van de normale prijs. Hiervoor is het nodig dat je mailt naar info@piovocaal. Je krijgt dan alle informatie om te betalen en hoe je mee kunt doen. 

 

Wist je trouwens dat als mensen samen zingen, hun hartslag synchroon gaat lopen? 

 

Data 2020

 

22 juni, ook via Zoom thuis mee te doen

20 juli, ook via Zoom thuis mee te doen

24 augustus, ook via Zoom thuis mee te doen

 

Seizoen 2020/ 2021

Elke 4e maandag van de maand, niet in schoolvakanties/ feestdagen:

28 september

26 oktober

23 november

25 januari

22 maart

26 april?  

28 juni

 

 

In april en mei hebben we een aantal keer Vrij Uit Zingen gehad via een Facebook livestream. Nog zin om daarnaar te kijken? En zelfs mee te zingen? Hieronder vind je de link naar de video's en kun je de teksten downloaden.

 

Zoom Uitleg
PDF – 504.5 KB 25 downloads
Teksten 19 Mei
PDF – 432.5 KB 26 downloads
Teksten 5 Mei
PDF – 447.3 KB 45 downloads
Teksten 21 April
PDF – 416.6 KB 47 downloads

Luisterfragment van een Vrij Uit Zangavond.