'Muziek en ritme vinden hun weg tot in de geheime plaatsen van de ziel.' - Plato

 

Vrij Uit Zangavonden zijn avonden waar er alle ruimte is om veel en ontspannen te zingen. Geen koor, maar een inloopzanggroep. Er worden geen ingewikkelde partijen aangeleerd, de eenvoudige melodieën kunnen snel meegezongen worden. De teksten die we zingen zijn voor het merendeel Engelstalig, maar we zingen ook in andere talen. De muziek bestaat uit eenvoudige, korte nummers met teksten die het hart kunnen raken.  Er wordt veel herhaald bij de Vrij Uit Zangavonden. Door de eenvoud en de herhaling ontstaat als vanzelf ruimte voor spontane meerstemmigheid. Zingen vanuit je hart, vanuit wie je bent, geeft een extra dimensie aan het zingen. De Vrij Uit inloopzangavonden zijn een warm zangmoment. Het zingen wordt begeleid op de piano.

Vrij Uit Zingen vindt 1 x per maand plaats op een avond. Er is een korte pauze waarin je wat te drinken kunt kopen en kunt praten met andere aanwezigen. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Je hoeft geen lid te worden om mee te kunnen doen. Vrij Uit Zingen kost maar 5 euro per keer en vindt plaats in Theater Posa, Kempenaar 01-10 Lelystad. Vanaf 19.45 uur is de zaal open. Betalen met pin is mogelijk.  Heb je nog vragen, dan kun je natuurlijk contact opnemen.  

 

Online

Wil je meedoen, maar kun je niet komen, dan is het mogelijk om thuis mee te doen via Zoom. Je betaalt dan de helft van de normale prijs, slechts €2,50. Hiervoor is het nodig je aan te melden. Hiernaast kun je je bestelling (aanmelding) voor het online Vrij Uit Zingen plaatsen. Je kunt ook even mailen daarover. Op de dag zelf kun je je tot 4 uur van tevoren via de website aanmelden. Ben je later, neem dan telefonisch contact op.  Op de dag zelf krijg je een link naar het programma Zoom. Nog nooit mee gewerkt? Dan kun je een gratis oefenmoment afspreken. 

 

We houden ons aan de algemeen geldende coronamaatregelen. Dit betekent onder andere dat je bij aankomst jezelf moet registreren. 

Je kunt op de avond zelf betalen, bij voorkeur met pin.

 

Op dit moment zijn er nog geen nieuwe data voor Vrij Uit Zingen.

 

Let op! Alle geplande maandagen zijn gecanceld i.v.m. een boekingsfout van het theater. 

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van activiteiten van Vrij Uit Zingen, dan kun je je hier aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief van PIO Vocaal. Daarin staan alle data en activiteiten van de komende periode. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden.