'Muziek en ritme vinden hun weg tot in de geheime plaatsen van de ziel.' - Plato

 

Vrij Uit Zangavonden zijn avonden waar er alle ruimte is om veel en ontspannen te zingen. Vrij Uit Zingen is een inloopzanggroep. We zingen eenvoudige nummers die je snel mee kunt zingen. De teksten die we zingen zijn voor het merendeel Engelstalig, maar we zingen ook in andere talen. De muziek bestaat uit eenvoudige, korte nummers met teksten die het hart kunnen raken.  Er wordt veel herhaald tijdens de Vrij Uit Zangavonden. Door de eenvoud en de herhaling ontstaat als vanzelf ruimte voor spontane meerstemmigheid.

Zingen vanuit je hart, vanuit wie je bent, geeft een extra dimensie aan het zingen. De Vrij Uit inloopzanggroep laat je ervaren dat jouw stem er mag zijn zoals deze is en dat je mag klinken zoals je bent. Je krijgt handreikingen om op ontspannen wijze te zingen en te leren ontdekken hoe vrij je kunt zingen. Vrij Uit Zingen is een warm zangmoment waarbij heel veel samen wordt gezongen. Het zingen wordt begeleid op de piano, soms op de gitaar.

 

Je hoeft geen lid te worden om mee te kunnen doen. Vrij Uit Zingen kost maar 5 euro per keer. Betalen met pin is mogelijk.  Heb je nog vragen, dan kun je natuurlijk contact opnemen. Er is een korte pauze. Consumpties zijn voor eigen rekening.

                                                                                                              ~~~ 

Data 2021:

16 september

18 november

16 december

 

Theater Posa, Kempenaar 01-10 in Lelystad (kleine zaal)
Tijden: 20.00 uur tot 21.30 uur
Entree: €5

 

Vermoedelijk is het nog steeds nodig om te reserveren (coronamaatregel). Dit kan vooraf, maar ook 'aan de deur'.  

Klik hier om je aan te melden voor 16 september. Dit kost niets en verplicht tot niets.

 

Zingen tijdens de lockdown

Door de coronamaatregelen hebben we in het begin van dit jaar alleen online gezongen, overdag. Wil je nog kijken naar en meezingen! met een online Vrij Uit Zingen van eerdere maanden, kijk dan hiernaast. De teksten vind je hieronder. 

 

Wil je op de hoogte gehouden worden van activiteiten van Vrij Uit Zingen, dan kun je je hier aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief van PIO Vocaal. Daarin staan alle data en activiteiten van de komende periode. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden. 

 

Je vindt ons natuurlijk ook op Facebook. Daar vind je onder andere links naar filmpjes en voorproefjes van zangmomenten die gaan komen. 

VUZ Teksten 4 Maart 2021
PDF – 415,1 KB 128 downloads
Teksten VUZ 4 Febr 2021
PDF – 401,7 KB 139 downloads
Teksten Vrij Uit Zingen 7 Jan 2021
PDF – 394,2 KB 174 downloads
Zoom
PDF – 518,5 KB 180 downloads
Live Video Facebook PIO Vocaal
PDF – 299,8 KB 140 downloads