'Muziek en ritme vinden hun weg tot in de geheime plaatsen van de ziel.' - Plato

 

Vrij Uit Zangavonden zijn avonden waar er alle ruimte is om veel en ontspannen te zingen. Geen lange repetities, geen ingewikkelde partijen aanleren, maar eenvoudige melodieën die snel meegezongen kunnen worden. De teksten die we zingen zijn voor het merendeel Engelstalig, maar we zingen ook in andere talen. De muziek bestaat uit eenvoudige, korte nummers met teksten die het hart kunnen raken.  Er wordt veel herhaald bij de Vrij Uit Zangavonden. Door de eenvoud en de herhaling ontstaat als vanzelf ruimte voor spontane meerstemmigheid. Zingen vanuit je hart, vanuit wie je bent, geeft een extra dimensie aan het zingen. De Vrij Uit Zangavonden zijn een warm zangmoment. Het zingen wordt begeleid op de piano.

Vrij Uit Zingen vindt 1 x per maand plaats van 20.00 uur tot 21.45 uur op maandagavond. Er is een korte pauze waarin je wat te drinken kunt kopen en kunt praten met andere aanwezigen. Consumpties zijn voor eigen rekening.

Je hoeft geen lid te worden om mee te kunnen doen. Vrij Uit Zingen kost maar 5 euro per keer en vindt plaats in Theater Posa, Kempenaar 01-10 Lelystad. Vanaf 19.45 uur is de zaal open. Betalen met pin is mogelijk.  Heb je nog vragen, dan kun je natuurlijk contact opnemen. Wil je op de hoogte gehouden worden van activiteiten van Vrij Uit Zingen, dan kun je je hier aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief van PIO Vocaal. Daarin staan alle data en activiteiten van de komende periode. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden.  

 

Online

Wil je meedoen, maar kun je niet komen, dan is het mogelijk om thuis mee te doen via Zoom. Je betaalt dan de helft van de normale prijs, slechts €2,50. Hiervoor is het nodig je aan te melden. Hiernaast kun je je bestelling (aanmelding) voor het online Vrij Uit Zingen plaatsen. Je kunt ook even mailen daarover. Op de dag zelf kun je je tot 4 uur van tevoren via de website aanmelden. Ben je later, neem dan telefonisch contact op. 

 

Theater Posa

We zingen weer heerlijk in Theater Posa. Afhankelijk van het aantal mensen dat mee doet, zitten we in de kleine of grote zaal, zodat er genoeg zangruimte is. De indeling van de ruimte wordt aangepast aan het aantal mensen. Hierbij worden de coronamaatregelen uiteraard in acht genomen. Er zullen twee korte pauzes zijn, zodat er extra geventileerd kan worden. 

Je kunt reserveren door een mail te sturen, tot vier uur van tevoren. Wil je daarna reserveren, neem dan even telefonisch contact op.

Je kunt op de avond zelf betalen, bij voorkeur met pin.

 

 

Data 2020 (onder voorbehoud coronamaatregelen)

 

24 augustus, ook via Zoom thuis mee te doen

 

Seizoen 2020/ 2021

Elke 4e maandag van de maand, niet in schoolvakanties en niet tijdens feestdagen:

28 september

26 oktober

23 november

25 januari

22 maart

26 april 

28 juni