Zingen In Lelystad

Zingen In Lelystad (ZIL) is het Lelystadse inloopkoor van PIO Vocaal. Een keer per maand  op zaterdag zingen we met elkaar van 10.30 uur tot 12.30 in Theater Posa, Kempenaar 01-10 te Lelystad. 

Bij Zingen In Lelystad is iedereen welkom die van zingen houdt. Het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring hebt. Je hoeft geen noten te kunnen lezen om mee te doen. En je hoeft geen lid te worden. Of je nu één keer komt of vaker, maakt niets uit. Je betaalt per keer dat je komt. De muziek die wordt gezongen komt uit alle delen van de wereld. Muziek die blij maakt, waarvan je wilt gaan dansen, waar de liefde afspat of de weemoed. Verstilde muziek, muziek met vrolijke teksten, warmte en vuur. Muziek die je laat voelen en genieten! 

 

Hoe

De muziek is toegankelijk voor iedereen en wordt geprojecteerd op een groot scherm. Er wordt zoveel mogelijk gezongen. Natuurlijk wordt er geoefend, maar er zijn geen lange partijstudies, waarbij je veel op elkaar moet wachten. De nummers die al bekend zijn herhalen we regelmatig, zodat we die lekker kunnen zingen en het geheel steeds mooier kunnen maken. Daarnaast leren we ook elke keer iets nieuws. Hierbij worden alle partijen duidelijk voorgezongen (en meegespeeld) en zo vaak herhaald als nodig is. We zingen soms eenstemmige muziek, maar meestal meerstemmig. Zangplezier blijft hierbij altijd voorop staan. 

De algehele leiding van Zingen In Lelystad is in handen van Petra Overeem. Vol enthousiasme leidt zij het zingen en laat zij mensen genieten van mooie, afwisselende muziek. Het zingen wordt op de piano begeleid door Joshua Buijnink, een enthousiaste en bekwame pianist die het zingen tot een nog groter plezier maakt. 

Er is ook altijd een goede sfeer te vinden bij Zingen In Lelystad. Tussendoor is er een pauze om wat te drinken en/ of met elkaar een praatje te maken. Consumpties zijn voor eigen rekening.

 

Kosten

De kosten voor ZIL zijn slechts €7,50 per persoon voor een los kaartje. Kom je met meer mensen, of ben je van plan vaak te komen, dan is een 5-strippenkaart een aanrader. Deze kost maar €30 en is niet persoonsgebonden. Kom je voor het eerst, dan betaal je €5. Neem je iemand mee die voor het eerst komt, dan krijg je samen voordeel en betaal je samen €10.

Je kunt zowel contant als met pin betalen. Gepaste betalingen of contactloos pinnen genieten de voorkeur. 

 

Planning 2022

11 juni

 

 

Je vindt ons natuurlijk ook op Facebook. Daar vind je onder andere links naar filmpjes en voorproefjes van zangmomenten die gaan komen. 

Hieronder twee nummers, gezongen op 8 mei 2021.

 

Anikuni

Now is the hour

Joshua Buijnink (42 jaar) woont sinds 1986 in Lelystad en werkt als chemische analist in het laboratorium. Vanaf zijn zesde volgde hij pianoles bij Ina Warger in Lelystad, net als vele andere buurtkinderen. Na 12 jaar trouw klassiek pianoles is Joshua nu ruim 8 jaar bezig met jazz en improvisatie onder toeziend oog van Willem Hellbreker. Hij maakt deel uit van verschillende jazz-bands waaronder Bubblegumm (Noordwijkerhout) en Just the Two of Us (Lelystad), is stand-in pianist van Almost big band The Looters (Nieuw Vennep) en de Q-buskers (Lelystad). Ook begeleidt hij de koren Evergreen en KOORaZON. Verder begeleidt hij de samenzang binnen Evangelische kerk De Pijler en de gevangenis van Lelystad.

Reacties van zangers bij Zingen In Lelystad: 

 

'Zingen is heerlijk. Word je vrolijk van en het gaat zo leuk. Compliment. Petra doet het zo goed.' - Eef

'Je krijgt meer lucht.' - Liduine

 

'Heerlijk, ik verheug me wekenlang dat ik er bij mag horen, dat ik mag zingen zoals voor mij goed is. Ik mag hier mezelf zijn.'  - Roos

 

'Op zaterdagochten zingen in Posa. Daar kijk ik naar uit. Dirigente Petra met haar onverwoestbare humeur. Het zingen is fijn met z'n allen. Het oefenen van de meest vreemde talen geeft een extra 'kick'.' - Henneke