Zingen In Lelystad (ZIL) is het Lelystadse inloopkoor van PIO Vocaal. Een keer per maand  op zaterdag zingen we met elkaar van 10.30 uur tot 12.30 in Theater Posa, Kempenaar 01-10 te Lelystad. 

Bij Zingen In Lelystad is iedereen welkom die van zingen houdt. Het maakt niet uit of je veel of weinig ervaring hebt. Je hoeft geen noten te kunnen lezen om mee te doen. En je hoeft geen lid te worden. Of je nu één keer komt of vaker, maakt niets uit. Je betaalt per keer dat je komt. De muziek die wordt gezongen komt uit alle delen van de wereld. Muziek die blij maakt, waarvan je wilt gaan dansen, waar de liefde afspat of de weemoed. Verstilde muziek, muziek met vrolijke teksten, warmte en vuur. Muziek die je laat voelen en genieten! 

De muziek is toegankelijk voor iedereen en wordt geprojecteerd op een groot scherm. Er wordt zoveel mogelijk gezongen. Natuurlijk wordt er geoefend, maar er zijn geen lange partijstudies, waarbij je veel op elkaar moet wachten. De nummers die al bekend zijn herhalen we regelmatig, zodat we die lekker kunnen zingen en het geheel steeds mooier kunnen maken. Daarnaast leren we ook elke keer iets nieuws. Hierbij worden alle partijen duidelijk voorgezongen (en meegespeeld) en zo vaak herhaald als nodig is. We zingen soms eenstemmige muziek, maar meestal meerstemmig. Zangplezier blijft hierbij altijd voorop staan. 

De algehele leiding van Zingen In Lelystad is in handen van Petra Overeem. Vol enthousiasme leidt zij het zingen en laat zij mensen genieten van mooie, afwisselende muziek. Het zingen wordt op de piano begeleid door Joshua Buijnink, een enthousiaste en bekwame pianist die het zingen tot een nog groter plezier maakt. 

Er is ook altijd een goede sfeer te vinden bij Zingen In Lelystad. Tussendoor is er een pauze om wat te drinken en/ of met elkaar een praatje te maken. Consumpties zijn voor eigen rekening. 

De kosten voor ZIL zijn slechts €7,50 per persoon voor een los kaartje. Kom je met meer mensen, of ben je van plan vaak te komen, dan is een 5-strippenkaart een aanrader. Deze kost maar €30 en is niet persoonsgebonden. Neem je iemand mee die voor het eerst komt, dan krijg je nog meer voordeel en betaal je samen €10. Betalen met pin is mogelijk. 

Als je vragen hebt, kun je altijd even contact opnemen. Wil je automatisch op de hoogte gehouden worden van alle activiteiten van PIO Vocaal zoals Zingen In Lelystad, dan kun je je ook aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief. Je kunt je hiervoor altijd weer afmelden.  

                                              ~~~

In de eerste maanden van dit jaar hebben we alleen online gezongen. Wil je daar naar kijken? Dan kan dat. De links vind je verder op deze pagina evenals de teksten/ bladmuziek. Op 8 mei hebben we lekker buiten gezongen. Van 2 nummers vind je een audiobestand op deze pagina, te weten 'now is the hour' en 'anikuni'. 

 

Er is op 12 juni Zingen In Lelystad. Of dit buiten of binnen is, is nog niet bekend.

 

Tot ziens bij Zingen In Lelystad!

 

 

Anikuni

Now is the hour

ZIL 10 Maart 2021
PDF – 333.5 KB 40 downloads
Teksten Voor ZIL 8 Februari 2021
PDF – 273.1 KB 61 downloads
Teksten Voor ZIL 11 Jan 2021
PDF – 648.4 KB 83 downloads
Zoom
PDF – 518.5 KB 72 downloads
Live Video Facebook PIO Vocaal
PDF – 299.8 KB 71 downloads

Joshua Buijnink (41 jaar) woont sinds 1986 in Lelystad en werkt als chemische analist in het laboratorium. Vanaf zijn zesde volgde hij pianoles bij Ina Warger in Lelystad, net als vele andere buurtkinderen. Na 12 jaar trouw klassiek pianoles is Joshua nu ruim 8 jaar bezig met jazz en improvisatie onder toeziend oog van Willem Hellbreker. Hij maakt deel uit van verschillende jazz-bands waaronder Bubblegumm (Noordwijkerhout) en Just the Two of Us (Lelystad), is stand-in pianist van Almost big band The Looters (Nieuw Vennep) en de Q-buskers (Lelystad). Ook begeleidt hij de koren Evergreen en KOORaZON. Verder begeleidt hij de samenzang binnen Evangelische kerk De Pijler en de gevangenis van Lelystad.

Reacties van zangers bij Zingen In Lelystad: 

 

'Zingen is heerlijk. Word je vrolijk van en het gaat zo leuk. Compliment. Petra doet het zo goed.' - Eef

'Je krijgt meer lucht.' - Liduine

 

'Heerlijk, ik verheug me wekenlang dat ik er bij mag horen, dat ik mag zingen zoals voor mij goed is. Ik mag hier mezelf zijn.'  - Roos

 

'Op zaterdagochten zingen in Posa. Daar kijk ik naar uit. Dirigente Petra met haar onverwoestbare humeur. Het zingen is fijn met z'n allen. Het oefenen van de meest vreemde talen geeft een extra 'kick'.' - Hanneke

 

 

 

 

Heb je genoten van Zingen In Lelystad? Deel dan deze pagina of like ons.