Zingen is de korste weg naar de ziel. 

 

Stembevrijding

 

Stem geven aan wat er in je leeft, is heerlijk!

 

Stembevrijding is laten klinken wat er in je leeft. Of anders gezegd: stem geven aan wat er in je leeft. En dat kan op heel veel manieren. Bijvoorbeeld door in een groep vrijuit te zingen bij bestaande muziek. Of tijdens zang- en stiltemomenten, tijdens individueel zingen, of zingen in duo’s. Tijdens wandelsessies of samen met een pianist vrij improviserend. Enzovoort. Gemeenschappelijke deler van alle stembevrijdingsactitiviteiten is het stem geven aan wat in je binnenste zit en gehoord wil worden. En het fijne is dat het echt heerlijk is!

 

We zijn geneigd om ervaringen die minder prettig zijn ergens in ons binnenste te parkeren. Vaak onbewust. Door deze ervaringen opzij te zetten, of misschien zelfs weg te stoppen, lijkt het alsof ze er niet zijn. En het lijkt dan ook alsof we er niet mee bezig zijn. Hiermee houden we onszelf echter voor de gek, want zo werkt onze geest niet. Dit verstoppertje spelen met onze eigen ervaringen is niet aan te bevelen. Stembevrijding helpt ons onze ervaringen te omarmen, of ze nu vreugdevol zijn of niet. Als we stem geven aan wat er in ons leeft ervaren we een stukje bevrijding, ontstaat er ruimte en vrijheid om er helemaal te zijn. Dat is heerlijk! 

 

Vrijheid!

Stembevrijding is er voor de kleine en de grote dingen: gespannen zijn voor een sollicitatie; boosheid op een partner; verdriet om het verlies van een dierbare; blijdschap vanwege een zwangerschap; teleurstelling omdat een date niet doorgaat of de pijn van opgelopen trauma’s. Stembevrijding is in alle gevallen helpend. 

 

Ervaringen van deelnemers:

Wat een verrassing was deze workshop stembevrijding. Ik wist vooraf niet goed wat ik mij erbij voor moest stellen, maar samen met Petra die dit zo professioneel aanpakt, was het een enorm fijne ervaring. Het voelde zo vrij en ik had het gevoel dat liefde door mij heen stroomde. Een echte aanrader. 

Emilie

 

Individuele stembevrijding of stembevrijding in duo's kost €30 per uur.  

Het is ook mogelijk om bij jou thuis stembevrijding te doen. Dit gaat altijd in overleg. Neem daarvoor dus even contact op. 

 

Op de pagina 'workshops' vind je meer mogelijkheden.

Heb je belangstelling of een vraag, neem dan gerust contact op.