Hoe stiller je wordt, hoe meer je kunt horen.

 

Uit hart en ziel - zang en stilte

 

Zoek je een moment van rust? Even ontspannen met niets anders bezig zijn dan zingen en zijn? Doe dan mee met 'Uit hart en ziel - zang en stilte'. Bij 'Uit hart en ziel - zang en stilte' wordt het zingen afgewisseld met stil zijn. Of misschien wel stil zijn afgewisseld met zingen... 

In de stilte kun je op zoek naar jezelf, of gewoon tot rust komen. 'Uit hart en ziel - zang en stilte' is een meditatief moment, een korte retraite. 

De songs die worden gezongen zijn kort. Veel liederen bestaan uit een paar woorden of enkele zinnen. De kracht hiervan is dat je niet na hoeft te denken over wat je zingt, waardoor het lied door je heen kan stromen. Alles wat moet, de hectiek en de buitenwereld verdwijnen daardoor even naar de achtergrond. Soms zingen we verstild. Op andere momenten uitbundig. Na (bijna) elk lied is er een moment van stil zijn. Soms een paar minuten. Soms wat langer. Er hoeft niets in de stilte...
De muziek wordt meestal begeleidt met piano of ukelele.

Een enkele keer is er een speciale 'Uit hart en ziel - zang en stilte' met een thema zoals bijvoorbeeld 'het pad van een ander verlichten'. Dan staan de songs in het teken hiervan en zijn we niet alleen verstild met elkaar, maar zingen we ook iets positiefs de wereld in. 

 

Planning: 

Zondag 18 december
14.00 uur tot 16.00 uur
Bij mij thuis in Lelystad
Entree €3 p/p (incl. koffie/ thee)
Graag aanmelden i.v.m. het aantal zitplaatsen.

 

 

Je kunt ook via Facebook meedoen met Petra Overeem, meditatieve momenten van zang en stilte. Lid worden van die Facebookgroep kost niets en verplicht tot niets.